Update watersnood zondag 3 oktober 2021
Wat vliegt de tijd! Weer een week verder en weer een week met heel veel bijzonderheden te vermelden. Te beginnen met een fantastische donatie. Deze donatie werd afgelopen woensdag gebracht door Dennis en zijn partner van Police For Freedom. Het geld werd ingezameld door kinderen die langs de deuren zijn gegaan in en nabij Rotterdam, vlak na de rampspoed. Ze hebben maar liefst € 2.366,13 opgehaald. Dit geld wordt uiteraard weer goed besteed aan daar waar het nodig is!
Vrijwel gelijktijdig werden in de loods opnamen gemaakt voor een soort van documentaire. Ook hierover later meer. Ik hou er niet zo van om in de belangstelling te staan, maar soms moet het even. Zo kan men toch zien wat onze Stichting Bergse Kracht heeft gedaan en nog steeds doet voor de gedupeerden!
Donderdag kreeg ik weer leuke berichtjes van twee bedrijven die goederen wilden doneren en die ik direct mocht ophalen. Ik moest beloven om de bedrijfsnamen niet te noemen en dat is altijd weer een moeilijk Karwei. Ook om te kiezen naar welk bedrijf ik het Eerst zou gaan. Eenmaal terug in de loods waren al weer de nodige gedupeerden, die gelijk de bus hielpen uitladen en direct de meegebrachte spullen meenamen naar hun tijdelijke woningen.
Vrijdagmorgen hebben we een grote vrachtwagen volgeladen met allerhande spullen, waaronder bankstellen, koelkasten, drogers, etc., etc. Deze lading was bedoeld voor de getroffen mensen in België. De situatie in België is echt schrijnend! Het blijft een vreemde gewaarwording als je hoort dat mensen, op nog geen 75 kilometer van Maastricht, geen huis, geen voeding en geen hulp hebben. Er is zelfs sprake dat mensen in tentjes in bossen verblijven. Hoe is dit mogelijk in een land waar de vertegenwoordigers van Europa gehuisvest zijn? We doen ons best om ook in België te helpen, maar eerlijk gezegd is dit een taak van de Belgische overheid. Het wordt echt tijd dat zij hun verantwoording gaan nemen.
Gisteren werden we aangenaam verrast door twee kanjers uit Bergambacht. Zij hebben tv’s, wasmachines, strijkplanken etc., etc., gebracht. Helemaal super.
En wat te denken van Kees uit Vlaardingen. Hij heeft een aanhanger gedoneerd aan de Stichting. Nieuwe bandjes erop en de verlichting laten maken. Komende week gaan we hier zelf nog nieuwe houten platen in maken en dan kunnen we nog meer spullen wegbrengen naar de gedupeerden. Helemaal super.
Gedupeerden weten de loods nog steeds te vinden en niet alleen voor spullen. Maar ook voor een kopje koffie en om met mede-gedupeerden verhalen uit te wisselen. Mensen hebben hier sterk de behoefte aan en daarom gaan we door. Gewoon elkaar helpen daar waar nodig.
Tot slot wil ik langs deze weg een enorme kanjer uit Rotterdam bedanken. Coline heeft niet alleen zelf de handen uit de mouwen gestoken, in België en Nederland, maar ook diverse app-groepen beheerd en gecoördineerd. Zo konden we altijd een beroep op haar doen en konden we heel gericht vrijwilligers sturen naar de plekken waar het op dat moment nodig was. Door Coline zijn wij in contact gekomen met enorm veel vrijwilligers. Coline, in ieder geval enorm bedankt voor je tomeloze inzet en daadkracht!
Ps. Coline heeft tevens de vlag opgestuurd met daarop de vlag van Rotterdam en daaronder de fantastische woorden:
“Niet lullen, maar poetsen”