Update watersnood zondag 17 oktober 2021
Wat een donatie van Sikkens al niet teweeg kan brengen! Afgelopen week stond voornamelijk in het teken van de donatie van Sikkens. Woensdag werden de eerste 4 pallets afgeleverd en vrijdag de laatste 4 pallets. In totaliteit werden 900 blikken verf van 5 liter in de afgelopen 4 dagen uitgedeeld aan de gedupeerden. De mensen kwamen uit diverse gemeenten, waaronder Meerssen, Valkenburg, Gulpen en ook opeens Vaals. Deze donatie geeft goed aan waar nu de behoefte ligt.
Ook hebben we afgelopen week zo ongelooflijk veel mensen gesproken en de ellende wederom aangehoord. Veel mensen lopen echt op hun tenen en hebben daardoor korte lontjes. Begrijpelijk in deze moeilijke tijd, waarin nog steeds veel verzekeraars niet thuis geven, gemeenten nog steeds niet goed weten hoe te handelen en veel mensen denken dat die waterellende toch allang voorbij is! Niets is minder waar.
De bijgevoegde foto’s zijn afgelopen week gemaakt en wederom wordt duidelijk dat schimmelvorming optreedt, dat veel zaken toch beginnen te “werken”. Kortom nieuwe ellende.
Dat Nederland niet alleen was getroffen was al duidelijk, maar we kregen deze week ook foto’s en filmpjes te zien van een zwaar gedupeerde uit Duitsland. Ook daar is de situatie zeer ernstig en krijgen mensen niet de ondersteuning die men zou verwachten na zo’n ramp!
Het is en blijft onbegrijpelijk dat overheden, mensen letterlijk in de kou laten staan. Dit gebeurt zeker in België, Duitsland en tot op een bepaalde hoogte ook in Nederland. Daarom moet men ook niet gek staan te kijken dat mensen gedreven worden tot oerinstincten, waarin het recht van de sterkste geldt en waarin mensen alleen nog maar opkomen voor hun eigen hachje. Dit lijkt mij persoonlijk niet wenselijk en daarom zullen wij bezig blijven met ons uiteindelijke doel:
Hulp verlenen aan hen die dat behoeven!