Update watersnood zaterdag 28 augustus 2021
Drukke dag in de loods vandaag! Veel mensen geweest die allerhande spullen hebben gezocht en gevonden. Nog even ter informatie wat je in de loods kunt vinden:
witgoed (koelkasten, vrieskisten, wasmachines, wasdrogers), meubels (tafels, stoelen, fauteuils, salontafels, kasten, bedden, matrassen), kinderfietsjes, speelgoed, kinderspullen (kinderstoelen, Maxi-Cosi e.a. kinderzitjes), kleding, serviesgoed, keukengerei, verf, behang, kwasten, verfrollers, kit en kitspuiten, lijm, Duck tape, elektrische apparatuur (koffiezetapparaten, strijkplanken en strijkbouten, rechauds, waterkokers, enz enz), lampen (hang- en staande lampen, tafellampen)….
Vanmiddag weer een grote zending gebracht door John en Ineke (J&I Evants). Zij halen steeds weer díe spullen op uit het hele land waarom specifiek gevraagd wordt, niet alleen door Bergse Kracht maar ook door andere organisaties die zich bezighouden met hulp aan watersnood slachtoffers. Dit keer brachten zij mee: 8 stuks witgoed waardoor we in ieder geval de mensen op de wachtlijst kunnen bedienen; verder mooi laminaat met ondervloer, goed voor resp. 6 en 30 m2.
Aangezien de drukte in de loods toch steeds wat minder wordt, denken we er over om ergens volgende week de loods niet meer héle dagen open te stellen. We zullen dat tijdig melden op de site van Bergse Kracht en Facebook; telefonisch blijven we voorlopig volledig bereikbaar (06 50168130).
Nog een oproep aan iedereen. In het begin van de watersnood zagen we dat er een enorme loyaliteit en saamhorigheid te zien was tussen mensen in de getroffen gebieden. Het is niet zo dat dit nu niet meer is maar wél zie je dat iedereen zich toch langzamerhand wat meer terugtrekt in zijn eigen leven, in z’n eigen stulp. En ja, iedereen heeft natuurlijk ook z’n eigen specifieke sores; en ja, iedereen raakt moe en gefrustreerd zeker als het allemaal niet echt wil vlotten met het drogen, met de verzekering, met de klussen…… Maar aan de andere kant, nog steeds treffen we mensen aan die getroffen zijn, die nog steeds niet goed weten aan ‘welk eindje ze moeten trekken’, die ten einde raad anderen, buren, straatgenoten, aanklampen voor hulp. Hoe groot uw eigen narigheid ook is, probeer toch open te blijven staan voor deze mensen, of schakel hulp voor hen in. Het mag ook bij Bergse Kracht, en als wij niet kunnen helpen zorgen wij dat het bij ‘het goede loket, terecht komt.
Tenslotte ook nog even een dank-je-wel aan onze ‘collega’s in de loods, Post.nl Zij hebben daar ook hun distributiecentrum en moeten permanent toegang hebben met fietsen, brommers, auto’s. In het begin was dat wennen voor hen met al dat gedoe van mensen en voorraden, was soms ook lastiger manouvreren met de postwagens. Voor ons vaak ook wennen om de rijgedeelten constant vrij te houden. In de afgelopen weken hebben elkaar goed gevonden door onderling rekening met elkaar te houden. We zijn goede collega’s en buren binnen de loods geworden.