Update watersnood zaterdag 11 september 2021
Wat een memorabele dag om een update over te schrijven. 20 jaar geleden stond de wereld stil en iedereen weet nog precies waar hij was die dag, toen men het verschrikkelijke nieuws hoorde en zag van de kapingen en de neergestorte vliegtuigen. Iedereen heeft het nog steeds over de twee vliegtuigen die zich in de Twin Towers boorden en over het vliegtuig dat op het Pentagon neerstortte, alsmede het vliegtuig dat door de passagiers zelf naar een weiland werd geleid, alwaar het neerstortte. De datum 11 september staat in ieders geheugen gegrift.
In zekere zin geldt dit ook voor alle getroffen mensen van de waterellende. Zij zullen zich de datum waarop de waterwegen buiten hun oevers traden nooit meer vergeten.
Dit was ook het geval toen President J.F. Kennedy werd vermoord in Dallas. Menig gebouw werd in die tijd vernoemd naar de vermoorde president. Waarom nu opeens over J.F. Kennedy spreken in een update over de waterellende zal menigeen zich afvragen.
Dat heeft te maken met de reünie van de 6e klas uit 1981/1982 van de J.F. Kennedy basisschool uit Maastricht. Ik had het geluk op deze school te hebben gezeten vanaf 1976. De reünie vond bij ons gisteravond plaats en buiten het feit dat het leuk is om te spreken met mensen die je minimaal 40 jaar niet hebt gezien of gesproken, was het ook mooi om te kunnen spreken over alles wat iedereen heeft meegemaakt en gedaan in zijn leven. Zo kon ik onder andere vertellen over de Stichting Bergse Kracht en over de waterellende. Menig klasgenoot had hier echter al over gehoord en ik werd dan ook aangenaam verrast met een collectedoos, die op deze avond werd neergezet. Op het einde van de avond zat hier maar liefst een bedrag in van € 365,- euro. Dit geldbedrag zal geheel ten goede komen aan Stichting Bergse Kracht en hierdoor kunnen wij menigeen weer helpen in de toekomst.
Zo komen verleden, heden en toekomst weer bij elkaar!
Wat een memorabele dag!