Update watersnood vrijdag 6 augustus 2021
Verspilde energie! Ik had gehoopt dat we hier niet mee te maken zouden krijgen, maar helaas. Ook nu kom je weer in aanraking met mensen en bedrijven, waarvan je achteraf alleen maar kunt denken: Wat een verspilde energie! Mensen blij maken met een dode mus. Achteraf geld gaan vragen aan slachtoffers, terwijl ze goederen “over” hadden. Als je ze dan hierover aanspreekt, krijg je alleen maar te horen dat je een cursus Nederlands moet gaan volgen, omdat het woordje “over” door dat bedrijf toch echt anders werd ge├»nterpreteerd. Zucht: moet ik dan echt uitleggen dat als je een “aanbieding” doet omdat je goederen “over” hebt ten tijde van een ramp, we toch echt wel uitgaan van een gratis donatie en dat het nou niet bepaald netjes is om achteraf toch geld te vragen voor goederen die tenslotte “over” waren. Maar goed, mogelijk waren mijn verwachtingen wel te hoog en was er gewoon sprake van een misverstandje…!
Genoeg energie verspild! Vandaag in ieder geval weer een aantal mensen al kunnen blij maken met gratis goederen uit de loods. Slachtoffers kunnen hier namelijk in alle rust op afspraak rondlopen en goederen meenemen die ze zijn kwijtgeraakt tijdens de ramp. Hoe fijn is het dat al die goederen die gedoneerd werden door lieve mensen en degelijke bedrijven, weer terecht komen op de plaats waar ze behoren, namelijk bij al die gedupeerde mensen! En daar krijg ik dan weer wel gigantische energie van!!
Als je zelf ook een afspraak wil of je wilt nog steeds goederen doneren, vul dan op de website www.bergsekracht.nl het formulier in: hulpvraag of hulpaanbod. Gewoon doen!