Update watersnood vrijdag 20 augustus 2021
Even in de versnelling. Deze update wat later dan gepland. Oorzaak: technisch en fysiek (ZZzzzz) mankement. Het loopt goed in de loods. Spullen worden naar binnen gereden en gaan er even snel weer uit. Blij dat we mensen ter wille kunnen zijn. Je merkt de verandering: er is veel meer behoefte, nog steeds, aan witgoed maar ook aan klusspullen, verf, gereedschap. Mensen keren zoetjesaan weer terug naar hun huizen. Jawel, het water is weg, de rommel is het huis uit gesleept en afgevoerd. De modder grotendeels weggespoeld. Het huis staat te drogen. Pas als je wil terugkeren merk je wat je eigenlijk allemaal mist: van koelkast, wasmachine tot strijkbout en strijkplank, in je schuur mis je de gereedschappen, fietsen…. In de tuin de tuinset, enz enz. Het zal allemaal min of meer goedkomen, de aannemer maakt de offerte, de verzekering cijfert en cijfert….. Maar er moet ook nú menswaardig worden geleefd. Gelukkig kunnen we daar een kleine bijdrage aan leveren. De loods lijkt een soort supermarkt, men zoekt én … vindt. De supermarkt zónder prijskaartje….. En terecht.
Vrijwilligers blijven nog steeds komen en gaan. Weliswaar in minder grote getale maar de trouwe gasten blijven en, is er iets bijzonders te doen, velen zijn toch weer oproepbaar. Nog steeds wordt er gepoetst en gesleept maar vooral worden spullen, meubels en witgoed, door vrijwilligers gehaald en gebracht. In de nabije toekomst heeft mogelijk Adelante behoefte aan veel handjes om te sjouwen; we zullen ’t zien.
Nog steeds is er behoefte aan helpers, voor sorteerwerk in de loods, voor het vervoer van spullen (aanhangers en busjes blijven zeer WELKOM!!) en zelfs nog voor poets- en schoonmaakwerk af en toe.
Dus: als je actief wil zijn ? Alles kan en is welkom. Bel de loods telefoon ( 0650168130) of mail (info@bergsekracht.nl).
We hebben ook nog bijzondere hulp gekregen afgelopen week. Bij het leeghalen van een grote koelcel bij de Zonnehoeve. De eigenaar was zo vriendelijk geweest om de lading van een grote vrachtwagen met meubels, kleding en speelgoed, daar te parkeren. De loods moet echter zeer binnenkort dienst doen waarvoor hij is: appels e.d. opslaan. Met man en macht is daaraan gewerkt met vele handen, aanhangers en een grote bus die gratis door een transportbedrijf van vader en zoon uit de directe omgeving ter beschikking is gesteld. Echter een 8-tal grote pallets die uit de stapel tevoorschijn kwam met kleding en speelgoed (waar in de loods al grote voorraden van aanwezig zijn), was voor ons to much to handle. Kan niet bestaat niet dus uiteindelijk is er een groot transport komen opdagen uit, jawel, de Harskamp. Een enorme oplegger van Defensie met chauffeur Pascal die met laadklep en pompwagen de hele mik heeft ingeladen. En vervolgens ook heeft uitgeladen bij de Engelen van Sittard die deze spullen graag in ontvangst namen. En passant heeft Pascal ook nog een hele inboedel uit Echt ingeladen en naar de loods vervoerd. Grote klasse van Defensie!!
Morgen, zondag, zijn we gesloten maar maandagmorgen om 9,30 uur staat de poort weer open op de Valkenburgerstraat 52 in Berg en Terblijt.