Update watersnood vrijdag 10 september 2021
Vandaag was het relatief rustig in de loods. Diverse gedupeerden hebben we wederom goed kunnen helpen met allerhande spulletjes. Van een kinderwagen tot en met rollen behang, tape, gereedschap etc. Ook weer een grote lading kleding weggebracht naar de Engelen van Sittard, waardoor nu echt ruimte vrij begint te komen. Dat is maar goed ook, want wij weten inmiddels wat er aan zit te komen. We houden de spreekwoordelijke spanning er nog even in en later meer over wat er staat te gebeuren. Nog veel belangrijker is het feit dat de doos van Nathan ( 7-jarige jongen uit Enschede), wordt gebruikt als grabbelton voor kinderen die in de loods komen. Hierdoor werd een 6-jarig meisje uit Nijswiller blij verrast in deze moeilijke dagen. Zij mocht als eerst grabbelen in de overvolle grabbelton van Nathan. De foto zegt meer dan 1000 woorden.
Even iets heel anders: Stichting Bergse Kracht is een Stichting die al in 2016 is opgericht en wij zijn van origine bedoeld om mensen te helpen die geraakt zijn door kanker. Als het even niet lukt om boodschappen te doen, de tuin te onderhouden, het huis te verven, om te rijden naar het ziekenhuis, etc., etc., dan kunt u een beroep op ons doen. Ook zijn wij er om lotgenotencontact te hebben, om mensen weer een stukje balans te geven in hun roerige leven, dat geheel op zijn kop kan staan na de diagnose kanker.
Nu deed zich de watersnood voor en toen bleek dat onze Stichting ook hierin een grote rol heeft vervuld en blijft vervullen om mensen te helpen in hun roerige leven en ook hier weer een stukje balans, uitzicht, perspectief en luisterend oor te bieden.
Nooit gedacht dat onze Stichting Bergse Kracht zo kon uitgroeien tot deze fantastische organisatie die er nu staat. In die zin heeft de waterellende ook voor iets positiefs gezorgd! Ook de saamhorigheid die is ontstaan in menig buurt is als zeer positief te ervaren. We gaan dan ook door met alles waar we mee bezig zijn, zowel de watersnood, maar ook de andere hulpvragen, waar de Stichting Bergse Kracht voor opgericht is!
Zo Trots!