Update watersnood maandag 27 september 2021
Na alle bijzonderheden van afgelopen week, nu weer even een gewone update. Nou ja, wat heet gewoon. Eerst even een speciaal woord van dank aan Ieke Witteveen. Zij is door drukke werkzaamheden gestopt met haar werkzaamheden binnen Bergse Kracht. Voor menigeen was zij in de afgelopen tijd ook een aanspreekpunt van de Stichting. Daarnaast hebben we als bestuur van de Stichting een aanbevelingsbrief geschreven voor onze topper Leon. Hij kreeg vervolgens een mooie nieuwe baan bij een bakkerij. Dit komt uiteraard door zijn eigen inzet en kwaliteiten, maar zo’n brief geeft wel aan bij toekomstige werkgevers hoe Leon zijn kwaliteiten heeft benut en heeft laten zien. Wij wensen Leon al het goede in zijn nieuwe baan en hij blijft gelukkig ook nog actief als vrijwilliger.
Afgelopen week hebben we weer veel mensen geholpen met allerhande goederen. Van witgoed, meubilair tot aan fietsen aan toe. Jong en oud werden weer aangenaam verrast met alle donaties uit het hele land. Zo ook nog even een speciaal dankwoord aan de Zeeman in Bergschenhoek. Deze dames kwamen met een auto vol kleding en verzorgingsartikelen. Te veel om op te noemen. Deze spullen werden in de loods al uitgedeeld aan menig gedupeerde. Geweldig!
Ook mooi om te melden dat de bewoners van Westbroek, gemeente Meerssen zelf een groot bedrag hadden gedoneerd aan de bewoners in de getroffen gebieden in België. In eerdere updates hebben we hier al over bericht dat van dit geld een schoolbus aangeschaft zou gaan worden. Dit is nu gebeurd! Het geld is overgeboekt en de bus is geleverd, alsmede 40 convectorkachels en een vrachtauto! Het aanzienlijke deel van de bewoners van Westbroek heeft hier een belangrijk deel van uitgemaakt. Hoe bijzonder is dit! Zelf alles kwijt raken en dan toch blijven denken en houvast krijgen aan de gedachte dat anderen nog erger werden getroffen. Zoals het water zich niet aan grenzen heeft gehouden, blijkt hieruit dat ook hulp niet aan grenzen is gebonden.
Het blijft tevens belangrijk om te beseffen dat de hulp nog steeds welkom is. Van voeding tot en met meubels. Van gereedschap tot aan er gewoon voor elkaar zijn! Zowel in Nederland als in België.
Denk niet te snel het zal inmiddels wel opgelost zijn, want dat is het niet. Zo veel mensen zitten in noodvoorzieningen en gaan een donkere tijd tegemoet. Laten we met zijn allen zorgen dat er weer lichtpuntjes verschijnen voor deze mensen aan de horizon, zodat iedereen die berg kan beklimmen, met hulp van kracht, Bergse Kracht!