Update watersnood maandag 16 augustus 2021
Update maandag 16-8; Jan Ellen Antonides
Jawel, binnen de Bergse Kracht nemen we tijdelijk het stokje even over van Ramon en Natasja Nafzger om de update’s te schrijven. Zal ze moeite kosten om afstand te nemen……..maar wel hard nodig, ’t was een roller coaster!!
Maandagmorgen in alle vroegte, bij het open maken van de poorten van die SUPER loods, stonden ze er al weer: de vrijwilligers uit onze eigen buurt, de vrijwilligersgroep uit het noorden onder aanvoering van C (Randstad, Veenendaal, etc.). En ja, daar schoof ook de camper van P en F weer het terrein op voor nóg een week helpen na hun eerdere 2 weken ‘vakantie’ in het overstroomde gebied.
Ook vandaag een komen en gaan in de loods. Ná het flyeren van afgelopen week blijven slachtoffers van het water onze loods vinden; de goederen gaan er steeds harder uit dan dat ze binnenkomen, en dat is ook de bedoeling. Fantastisch om de mensen te kunnen voorzien van de dingen die thuis weggespoeld zijn, die nodig zijn om de boel weer op te knappen. Er worden zoveel goederen aan- en afgevoerd, zoveel bezoekers komen ‘winkelen’, zoveel vrijwilligers worden op ‘klus’ gestuurd…. Dit vraagt om een goeie organisatie, en die is er. Het ‘kantoor’ wordt bemenst door de dames (toeval, hoor…) die de systemen van het bijeenbrengen van vraag en aanbod beheren, de vrijwilligersoverzichten bijhouden, contacten met de vele bedrijven die op een fantastische manier goederen doneren. De ‘loods-groep’ die zorgt dat alles op z’n plek komt, klaar gezet wordt voor transport en de bezoekers begeleid bij het vinden van de spullen die ze nodig hebben.
We zouden eigenlijk een groot bord willen ophangen in de loods met ‘verboden “dankjewel” te zeggen’…. Mensen blíjven dit zeggen terwijl zíj degenen zijn die zoveel ellende meemaken en wij niet meer doen als een gewone menselijke plicht…
Loopt alles op rolletjes? Ja, heel veel wel. Maar toch is er nog veel te doen. Zo staan er nog heel veel goederen waar juist in dít stadium heel veel behoefte aan is, meubels en witgoed, op andere plaatsen ‘geparkeerd’ waar ze op heel korte termijn weg moeten. Deze moeten naar de loods in Berg gebracht. Dit is te veel om met de schaars beschikbare aanhangwagentjes te doen. Hiervoor is éénmalig een groter transport nodig (vrachtwagen bv.). NOODKREET: WIE OH WIE KAN ONS HIERBIJ HELPEN!!!