Update watersnood donderdag 5 augustus 2021
Vanmorgen de telefoons weer aangezet en als eerste de mails bekeken. Gelijk een leuk bericht binnengekregen. Door een organisatie, genaamd HelpLimburg, werd Stichting Bergse Kracht aangenaam verrast met een geldelijke donatie van maar liefst € 500,- euro. Hierdoor kunnen wij weer heel gericht slachtoffers voorzien van noodzakelijke spullen. Helemaal top!
Vrijwel direct hierna verscheen Germaine Huids-Lemans met een drietal kisten verse appels. Ook deze werden gaandeweg de dag links en rechts uitgedeeld onder de betrokken inwoners en vrijwilligers. De loods begint steeds meer te lijken op een hele grote winkel, met dien verstande dat hier niets afgerekend hoeft te gaan worden. De eerste afspraken staan al gepland, zodat slachtoffers in alle rust hun noodzakelijke spullen kunnen uitzoeken. Vanmiddag werd ons dreamteam Piet en Geert-Jan, tijdens het bezorgen van enkele meubelstukken in Westbroek onaangenaam verrast door een gevallen fietsster. Behoorlijk gewond, maar gelukkig voor haar zat ons bestuurslid van Stichting Bergse Kracht, Geert-Jan die tevens huisarts is, in onze bestelbus en kon hij gelijk eerste hulp verlenen. Politie, Marechaussee en ambulance hebben vervolgens gezorgd dat het slachtoffer en familie in het ziekenhuis kwamen. De partner van Geert-Jan was in de loods bezig met het onder andere sorteren van binnengekomen knuffels. (Zoek de 10 verschillen) Al met al weer een dag waarbij wederom een achtbaan aan emoties de revue hebben gepasseerd.
In ieder geval weer een dag waarbij het hulp verlenen aan hen die dat behoeven weer hoog in het vaandel stond. Pure Bergse Kracht!