Update watersnood donderdag 26 augustus 2021
Allereerst even de ‘aanbiedingen’ voor de liefhebbers als compensatie voor verloren gegane goederen: zakken duivenvoer; 3 ergonomische bureaus en -stoelen van Libra Recruitment waarvoor hartelijk dank. Nog steeds een aantal kinderfietsjes die eerder geschonken zijn aan de actie Kloosterkerk, iets voor een school of kinderopvang die veel van deze spullen verloren hebben? Telefoons, routers, signaalversterkers……, tafel-, staande- en hanglampen in alle soorten en maten. Koffiezetapparaten, magnetrons, etc. En natuurlijk zeer goed meubilair, van bankstellen, kasten, (eet- en bijzet)tafels tot bedden, matrassen. Verfartikelen, ducktape, behang, etc. Dames-, heren- en kinderkleding, baby- en peuter artikelen (kinderzitjes, e.d.), speelgoed.
Nogmaals een oproep: als u nu of op een later moment hulp denkt nodig te hebben bij het klussen in uw ondergelopen woning, meld dit dan s.v.p. zo vroeg mogelijk in verband met het mobiliseren van de nodige vrijwilligers.
Het bezoek aan de loods wordt de laatste dagen opvallend minder. Stilte voor de storm of is het eind al een beetje in zicht? Niet het eind van de narigheid, de zorg, de verzekeringen, de tijdelijke huisvesting, het opknappen van de woning e.d. Maar misschien wel van de hulp die daarbij nodig is. De vraag naar spullen als bovengenoemd en de vraag om ‘handjes’ is sterk dalend. Gelukkig? Misschien wel als het maar niet zo is als in het begin, waarbij toen veel mensen om diverse redenen aarzelend waren om hulp te vragen, te krijgen, terwijl het wel heel hard nodig was! Beste mensen, aarzel niet om aan te geven als hulp gewenst is. Mensen hebben spullen gedoneerd voor ú die in zo’n ellende is verzeild geraakt; vrijwilligers hebben zich aangeboden omdat ze met heel hun hart hun medemensen zo snel en zo goed mogelijk “oet d’n drup’ willen zien…..