Update watersnood donderdag 23 september 2021
Wat een week! Normaal gesproken schrijf ik elke dag een stukje over alles wat er weer is gebeurd. Nu loopt mijn hoofd ook helemaal over. Er gebeuren zoveel zaken dat het bijna niet meer bij te houden is. Te beginnen met de nominatie van onze Evi voor de kinderprijs 2021 te Utrecht. Wat een spanning bracht dit weer met zich mee voor Evi! Tevens kwam als gevolg van deze nominatie een journalist en een fotograaf langs van De Limburger, met als gevolg een enorm mooi en krachtig verhaal in de krant van gisteren!
Vervolgens de bekendmaking van de winnaar in Utrecht. De prijs ging uiteindelijk naar Imane uit Amsterdam, mogelijk en hopelijk onze nieuwe premier in de toekomst. ? Zij doet ongelooflijk veel mooie dingen.
Maar voor heel veel mensen uit Limburg, in de getroffen gebieden, is Evi de werkelijke winnaar. (Voor ons was ze dit natuurlijk altijd al) Wat een spannende dag was dit en wat zijn we trots op onze Evi. Zowel Evi als wij hebben enorm veel mooie reacties mogen ontvangen. Bedankt daarvoor! Eenmaal weer thuisgekomen bleken de vrijwilligers in de loods Evi te verrassen met een mooi bord op het voorraam!
In ieder geval zijn afgelopen week, inclusief vandaag, weer veel mensen voorzien van meubels, witgoed, fietsen, kit- en verfmaterialen etc. Nieuwe voorraden komen er binnenkort weer aan. Ook werden deze week veel nieuwe contacten gelegd met diverse mensen werkzaam binnen gemeente Meerssen en gemeente Valkenburg. Dit beloofd wat voor de nabije toekomst!
Voor de komende dagen staat ook weer van alles op het programma: klussen in de loods, afleveren van meubels en witgoed bij diverse gedupeerden, zoeken van sponsoren, goederen verzamelen voor België en klaarzetten voor transport. Kortom wederom: “Niet lullen, maar poetsen.” Deze update wil ik besluiten met de wijze woorden van Xavi Dors (13) uit Amsterdam. Hij zei namelijk het volgende tijdens de uitreiking: “Als je negativiteit aandacht geeft, zal het negatieve alleen maar groeien. Vandaar dat we met zijn allen Positiviteit veel meer aandacht moeten geven, zodat het Positieve gaat groeien, want daar wordt de wereld alleen maar mooier van!
Wat een wijze en ware woorden van een 13-jarige!
We kunnen nog veel leren van onze kinderen!