Update watersnood donderdag 11 november 2021
Dagen, weken, maanden vliegen voorbij en er is nog steeds zo veel te doen! Wie had kunnen bedenken dat zoveel gedupeerden, 4 maanden na de ramp, nog steeds in tijdelijke woningen verblijven, dat woningen alsnog onbewoonbaar dreigen te worden, dat verzekeringsmaatschappijen nog steeds niet alles in orde (hebben) kunnen maken, dat er nog steeds zoveel verborgen leed onder de mensen zit en dat veel mensen letterlijk en figuurlijk in de kou zitten! Waar sommigen alweer aan de wederopbouw bezig zijn, dreigen anderen alsnog het huis te moeten verlaten.
Wij blijven nog steeds actief en de afgelopen tijd hebben onze vrijwilligers weer enorm veel werk verzet. We zijn momenteel druk doende met het inventariseren waar mensen nu nog behoefte aan hebben en waar de nood het hoogst is. We doen dit uiteraard midden in de getroffen gebieden en dankzij gesprekken met de gedupeerden wordt de ellende goed zichtbaar. Maar ook de mooie verhalen worden zichtbaar!
Wat te denken van Jill Hanssen! Werkzaam bij Ikea Amsterdam en uit eigen initiatief heeft zij 18 cadeaubonnen ter waarde van € 50,- aangeschaft van, hoe kan het ook anders, Ikea Nederland. Samen met Jill hebben we 18 gedupeerden uitgekozen die dit extraatje heel goed konden gebruiken. Jill, super bedankt nogmaals!
En wat te denken van het verhaal van een campinghouder uit Frankrijk. Hieronder het verhaal wat zij zelf op papier hebben gezet:
Gift vanuit Frankrijk
Vanuit Frankrijk is er door een particulier initiatief een financiële steun gegeven aan een gezin dat in Valkenburg aan de Geul hard is getroffen door de watersnoodramp in juli van dit jaar.
In de Dordogne ligt het domein “Hameau du Soleil”, een klein vakantiepark dat door het Nederlandse echtpaar Kees en Eva wordt gerund. Ergens in de zomer van dit jaar vond een meisje op de parkeerplaats van dat vakantiepark een briefje van 20 euro en bracht dat naar Kees voor het geval de rechtmatige eigenaar zich bij hem zou melden. Na verloop van tijd bleek dat niemand zich had gemeld en besloot Kees samen met de eerlijke jonge vindster er iets bijzonders mee te doen. “We stoppen het in een mooie fles, hangen die aan een boom en maken aan iedereen op het park bekend dat ze daar een klein bedrag in kunnen stoppen. En op het einde van het seizoen geven we de opbrengst aan iemand die het goed gebruiken kan”. De jonge meid was het er helemaal mee eens.
Begin november, het seizoen is voorbij, krijg ik als regelmatige bezoeker van het vakantiepark een mailtje met de vraag of ik iemand ken die door de watersnoodramp in Valkenburg is getroffen en of ik er misschien voor zou kunnen zorgen dat het bedrag in goede handen komt. Ik woon in Maastricht, dus Valkenburg ligt naast de deur. Zo gezegd, zo gedaan: na een aantal telefoontjes kwam ik in contact met Ramon Nafzger van de Stichting Bergse Kracht. Hij zorgde ervoor dat ik in contact kwam met een gezin waarvan hij zeker wist dat de aangeboden hulp daar zeer welkom is. Het gezin heeft jonge kinderen en daarom is het zo’n mooie gedachte dat de actie is ontstaan door een kind, in Frankrijk weliswaar.
De inhoud van de fles bedroeg € 130,= en is deze week persoonlijk door mij aan de familie overhandigd. Met dank aan de Bergse Kracht die dit voor mij gefaciliteerd heeft.
CVDE.
Hier krijg je het toch warm van!
Tijdens het inventariseren delen we gelijk een aantal items van Philips uit. Dit geweldige Nederlandse bedrijf heeft namelijk 200 Airfryers, 190 Blenders en 150 waterkokers gedoneerd. Deze items delen we momenteel uit in de getroffen gebieden en geeft wellicht weer een lichtpuntje in deze rare tijd.
De foto’s zeggen genoeg!
Graag wil ik langs deze weg al onze vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet en veerkracht! Geheel belangeloos staan zij elke keer weer klaar met raad en daad! Zonder al deze fantastische mensen hadden wij niet kunnen bereiken wat we tot nu toe al bereikt hebben en wellicht nog meer gaan bereiken in de toekomst. Super! dank jullie wel! Chapeau!
We blijven in ieder geval doorgaan! En denk eraan: “Niet lullen, maar poetsen”.