Update watersnood dinsdag 24 augustus 2021
Vandaag hebben we de balans opgemaakt in de loods in Berg. We merkten dat er heel veel spullen nauwelijks meer worden gevraagd door de mensen uit de watersnoodgebieden in ZL en andere juist steeds meer. In samenwerking met ‘zuster-organisaties’ hebben we veel zaken (dekbedden, poetsspullen, boeken, (kinder)kleding etc) gebracht naar Heerlen Samen Sterk en naar de Engelen van Maastricht. Zij transporteren deze spullen naar de getroffen gebieden in Belgie en Duitsland. Het is moeilijk om daar ingangen voor te vinden maar zij hebben die gelukkig gevonden. Dat betekent ook dat wij die spullen niet meer innemen. Dit geldt ook voor meubels. Overigens zijn daar nog voldoende voorraden van in de loods.
We hebben veel verfspullen gedoneerd gekregen; hier ontstaat nu veel vraag naar.
Als mensen/bedrijven nog willen doneren, zie overzicht op bijgaande foto !!
Doordat we zo meer plek in de loods hebben gekregen, is het veel overzichtelijker geworden wat er te halen valt. Mensen zien zo veel beter wat er wordt aangeboden. Reactie van een bezoeker: “door nu rond te lopen in de loods, merk ik dat je vaak niet eens nog weet wat je door het water verloren bent en als je het ziet liggen op de schappen is het van: oh ja, dat ook, en dat, en dat…..”.
Als er mensen of bedrijven zijn die ons aan schappen kunnen helpen: graag!!
Een bijzonder aanbod hebben we ontvangen. Een grote producent uit het zuiden van het land van aardappelproducten is bereid om 1250 kg. aardappelproducten (frites, kroketjes enz) ter beschikking te stellen. Bijvoorbeeld te gebruiken bij een openbare activiteit waar frites kan worden verkocht waarvan de opbrengst naar de watersnood getroffenen gaat. Heeft iemand hiervoor een idee?
Vooral tegen de mensen uit de getroffen gebieden zou ik zeggen: tot ziens en nog steeds welkom in de loods op de Valkenburgerstraat 52 in Berg en Terblijt (tel. 06 50168130).