Update watersnood dinsdag 17 augustus 2021
Vanmorgen, barometer zwaar in de min: nog vóór Visé gaven de waarschuwinglichtjes van de camper van Ramon en Natasja aan ‘storing’. Van garage naar garage en tenslotte bij de Wegenwacht. Niets te vinden maar…… wel de zekerheid dat áls het ding het onderweg begeeft: vervangende camper. Dus, de zon schijnt weer, althans daar waar naartoe zij morgenvroeg opnieuw afreizen!
In de loods was het ook vandaag weer een komen en, door de gevonden spullen met een blijer gezicht, gaan. Weer lekker fietsen op een nieuwe fiets; met nieuwe koffers ”óp naar de zon’ (niet vergeten de dop op de fles afwasmiddel te draaien voordat ie de koffer ingaat’….
Morgen drukke boel. Een koelcel bij een fruitbedrijf vól met meubels die daar eerder even mochten worden geparkeerd, moet worden leeggehaald en overgebracht naar de loods in Berg. Dank zij de oproep gisteren hebben zich veel handen aangeboden en kunnen we met een stoet auto’s met aanhangers én een vrachtwagen de klus klaren. Ontzettend bedankt beste mensen!!
Er wordt hard gewerkt in de loods en in ’t kantoor om alle klussen geklaard te krijgen en alle spullen op de goede plekken te krijgen. Soms is er ook wel stóóm, uit de oren, raken vrijwilligers prikkelbaar, moeten de neuzen weer even dezelfde kant op. En ook steeds lukt dat weer. Ik ben trots op deze hele groep mensen die elkaar er doorheen sleept in de wetenschap waarvóór en voor wíe we dit werk mogen doen.
Nog een geweldig nieuws is dat een getroffen buurt in de gemeente Meerssen waar we intensief hebben meegewerkt vanaf het eerste uur, een bedrag bijeen heeft gebracht. Als tegenprestatie voor de gekregen hulp, en voor de slachtoffers in België. Ontroerend mooi om te zien dat mensen die nog steeds zélf worstelen met de gevolgen van de wateroverlast, nu ook al weer hun nek uitsteken voor andere getroffenen. Zo bijzonder !!!
Morgen Omroep Max. Wij zijn, net als iedereen in het getroffen gebied, zo benieuwd naar de reacties op dit moment. Vanuit de getroffen bewoners, vanuit de overheden, vanuit de hulpverleners…. We gaan het zien.