Update watersnood 12 t/m 16 september 2021

Wat een bijzondere week weer. Allerhande emoties vliegen weer door elkaar heen. Het begon redelijk rustig na de mooie reünie op zaterdag.

Zondag is in principe een rustdag, echter samen met Piet diverse adressen bezocht van o.a. slachtoffers en dan hoor je weer de trieste verhalen hoe verzekeringsmaatschappijen omgaan met hun verzekerden, maar ook hoe sommige mensen zich voordoen als filantropen, maar later toch met facturen beginnen te strooien. De telefoon staat ook deze dagen niet stil.

Dinsdag stond in het teken van diverse afspraken en een bezoek aan de loods in de middaguren.

Woensdag stond voor Evi en mij in het teken van de nominatie van Evi voor de kinderprijs 2021 van het Vfonds te Utrecht. Heel benieuwd naar de uitslag volgende week woensdag. We duimen voor Evi! Onze andere vrijwilligers waren weer volop bezig op onze locaties. In de loods en op onze snuffelzolder waren die dag diverse slachtoffers geweest en werden ongeveer 15 mensen weer geholpen met allerhande spullen.

Ook vandaag waren weer diverse mensen in de loods en snuffelzolder die we goed hebben kunnen helpen. Tevens weer diverse goederen gebracht naar de Engelen van Sittard! Ook ons contact uit België was in de loods en van haar verhalen schrok ik behoorlijk. Het lijkt erop dat de mensen in Wallonië behoorlijk in de steek worden gelaten. Er is daar wederom veel behoefte aan water en voedsel. Je zou toch denken dat dit probleem al lang door onze Zuiderburen was opgelost, maar kennelijk zijn hier nog steeds enorme problemen met de noodzakelijke hulp. Wij gaan kijken of we onze contacten in de regio verder kunnen uitbreiden en verdiepen, om mogelijk ook in Wallonië hulp te gaan bieden. We blijven ons inzetten voor alle mensen die hulp nodig hebben. Grenzen doen niet ter zake! Niet lullen, maar Poetsen!!