Update watersnood maandag 19 juli 2021
Vandaag is weer keihard gewerkt op diverse plaatsen, te beginnen in Schin op Geul. Daar werd een uitgiftepunt gerealiseerd en bemand. Vanuit het gemeenschapshuis werden veel schoonmaakspullen uitgedeeld aan de getroffen mensen. Dit uitgiftepunt zal komende week bemand blijven en bevoorraad blijven met allerhande schoonmaak artikelen.
Op het Walramplein werd keihard gewerkt in hotel Walram, maar ook werden de bewoners van de Molenstraat opnieuw bezocht. Hier gaan we overigens morgen ook weer verder.
Aansluitend kregen we het bericht vanuit Brommelen en met name in Westbroek was het raak met de ellende. Ook hier werden nu al veel materialen ingezameld en een contactadres geregeld. Vanuit dit adres zal morgen verder worden gecoördineerd.
Tussen de bedrijven door hadden we het NOS-jeugdjournaal op bezoek en gelijktijdig werden enorme mooie doneeracties geregeld. Hartelijk dank aan alle mensen die spullen hebben verzameld en afgeleverd, aan Plus Kaumanns voor de donatie van schoonmaakartikelen, Maasland Agri voor de donatie van kippenvoer welke gelijk in Schin op Geul werd uitgedeeld. Gamma Noord-Oost, Stichting wijkbeheer Vrieheide, de action uit Nuth, Bouwmaat Heerlen, Gamma Brunssum en Jongeneel Sittard. Door deze bedrijven werden heel veel direct noodzakelijk goederen gedoneerd. Deze spullen werden in de loop van de avond al gebruikt en uitgedeeld in Brommelen. Morgen weer een nieuwe dag, waarbij wederom heel veel nieuwe spullen in aantocht zijn, waaronder 500 verhuisdozen, puinzakken, bigbags, trekkers, bezems, mondmaskers handschoenen en poetslappen. Hierover morgen weer meer.
Het blijft hartverwarmend hoeveel mensen bellen, appen, etc en hun hulp aanbieden. Morgen komen mensen uit Zeeland en Breda en ook zij zullen ingezet worden in Valkenburg, Brommelen en Schin op Geul. Trots op alle toppers die hier keihard werken om de klus te klaren!